MJ-Tech, a new sponsor of Dutch Dubai.

MJ-Tech beheerst de luchtvochtigheid om de groei van de gewassen in de Nederlandse Biotoop te waarborgen

Het Nederlands Paviljoen op Expo 2020 Dubai is verheugd een nieuwe sponsor in het team te verwelkomen: MJ-Tech. MJ-Tech is een familiebedrijf en ontwerpt, produceert en levert hogedruk nevelsystemen die worden gebruikt in de tuinbouw, landbouw en industrie. MJ-Tech zal de luchtvochtigheid beheersen om de groei van gewassen in de Nederlandse Biotoop te waarborgen en zal bijdragen aan een algeheel aangenamer klimaat in het Nederlands Paviljoen.

‘Het is fascinerend hoe druppeltjes van slechts 5 tot 10 micron zo'n impact kunnen hebben op zo veel vlakken, zoals het verminderen van voedselverspilling en het verbeteren van gewasopbrengsten. En dat alles met minimaal water- en energieverbruik', aldus Ruud van Aperen, CEO van MJ-Tech. 'Wij willen heel graag een bijdrage leveren aan de Nederlandse Biotoop. Onze klimaatsysteemoplossingen helpen het water- en energieverbruik te verminderen, waardoor ze perfect aansluiten bij de ambities, klimaatomstandigheden en bedrijfsdynamiek van de Golfregio. We kijken ernaar uit om onze oplossingen te laten zien en nieuwe contacten te leggen’, aldus Van Aperen.

Steeds meer telers realiseren zich het belang van hogedruk nevel als een belangrijk onderdeel van een geavanceerde kas. Planten bestaan voor 80-90% uit water, en al dat water speelt een vitale rol als het gaat om koeling door verdamping. De hogedruk nevelsystemen van MJ-Tech zorgen voor een optimale temperatuur en luchtvochtigheid, waardoor een betere controle over de vochtopname van het gewas mogelijk wordt. Naast vochtbeheersing en natuurlijke koeling in kassen en op veehouderijen, worden de systemen van MJ-Tech ook gebruikt voor desinfectie, brandbeveiliging en in industriële toepassingen, zoals de behandeling van stof- en geurproblemen. In meer dan 40 landen zijn de installaties van MJ-Tech actief, waaronder een prestigieuze installatie in Dubai.

Hans Sandee, Consul Generaal voor Nederland in Dubai zegt: 'Door nieuwe verbindingen te maken in oplossingen, kunnen we het verschil maken voor de toekomst. De hogedruk nevelsystemen van MJ-Tech zijn daar een perfect voorbeeld van: met hun oplossingen zijn we in staat om de groei van onze gewassen te verbeteren en tegelijkertijd water te besparen. We zijn verheugd MJ-Tech te mogen verwelkomen als een van de sponsors van de Nederlandse Biotoop’.

Over het paviljoen
Het Nederlands paviljoen op Expo 2020 Dubai gaat in zes maanden open voor bezoekers, van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022. Het circulaire paviljoen - 'de Biotoop' genoemd - staat volledig in het teken van innovatie op het gebied van water, energie en voedsel. Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties hebben specifieke kennis en expertise op deze gebieden en kunnen daarom een sleutelrol spelen bij het vinden van oplossingen die bijdragen aan een duurzamere planeet.

Meer informatie dutchdubai.com

Open chat
Hallo, hoe kunnen we u helpen?